Kuchařské recepty pro každého

Ořechové rakvičky se šlehačkou

Potřebujeme tyto suroviny:
5 žloutků
2,5 hrnku moučkového cukru
4 lžíce hladké mouky
1 lžička amonia (cukrářské droždí)
půlky vlašských ořechů
tuk na vymazání formiček
šlehaná smetana na ozdobení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Droždí, žloutky a polovinu cukru utřeme do pěny a necháme uležet přes noc v lednici.
Druhý den přidáme zbytek cukru a mouku a z vzniklé směsi vyrobíme těsto.
Na vále uděláme asi tři milimetry tlustý obdélník a nožem z něj vykrájíme proužky asi 8x1,5 centimetru.
Ty pak vtlačíme do připravených a vymazaných formiček.
Naplněné rakvičky poskládáme na plech a zprudka pečeme v horké troubě.
Až těsto vyběhne, teplotu ztlumíme a zvolna dopečeme.
Vychladlé rakvičky pak naplníme půlkami vlašských ořechů, dozdobíme šlehačkou a můžeme podávat.
Ořechové rakvičky se šlehačkou
Ořechové rakvičky se šlehačkou