Kuchařské recepty pro každého

Ořechové hvězdičky s polevou

Potřebujeme tyto suroviny:
140 g hrubé mouky
120 g hladké mouky
100 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
170 g másla
3 žloutky
110 g mletých vlašských ořechů
na polevu: 200 g práškového cukru + 2 bílky + půl lžičky citrónové šťávy
na ozdobu polovičky vlašských ořechů
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku smícháme s práškovým a vanilkovým cukrem, přidáme změklé maslo, mleté ořechy a žloutky a vše dobře promícháme.
Na pomoučeném válu těsto vyválíme, pomocí formiček z něj vykrajujeme hvězdičky a dáváme je na plech vyložený papírem na pečení.
V předehřáté troubě upečeme do růžova.
Ještě horké pečivo postříkáme pomocí cukrářského sáčku hustou polevou, do středu položíme půlky vlašských ořechů a necháme ve vlažné troubě zaschnout.
Ořechové hvězdičky s polevou
Ořechové hvězdičky s polevou