Kuchařské recepty pro každého

Oravská zelňačka

Potřebujeme tyto suroviny:
350 g kysaného zelí
400 g uzené klobásy
4 vepřové kotlety
1 l vody ze zelí
1,5 l vody
100 g kořenové zeleniny
40 g tuku
30 g hladké mouky
100 g sušených hřibů
sůl
pepř
majoránka
2 stroužky česneku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do studené vody dáme vařit kotlety, klobásu a hřiby.
Po půlhodině přidáme nakrájené zelí a nastrouhanou zeleninu.
Po změknutí všech ingrediencí přidáme česnekovou jíšku, zelnou vodu a chvíli povaříme.
Maso a klobásu vybereme a polevku dochutíme.
Klobásu nakrájíme na kolečka a vrátíme do polévky a kotlety servírujeme rovnou na talířích.
Oravská zelňačka