oravska-zelnacka
Oravská zelňačka

Oravská zelňačka


Potřebujeme tyto suroviny:
• 350 g kysaného zelí
• 400 g uzené klobásy
• 4 vepřové kotlety
• 1 l vody ze zelí
• 1,5 l vody
• 100 g kořenové zeleniny
• 40 g tuku
• 30 g hladké mouky
• 100 g sušených hřibů
• sůl
• pepř
• majoránka
• 2 stroužky česneku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do studené vody dáme vařit kotlety, klobásu a hřiby.
Po půlhodině přidáme nakrájené zelí a nastrouhanou zeleninu.
Po změknutí všech ingrediencí přidáme česnekovou jíšku, zelnou vodu a chvíli povaříme.
Maso a klobásu vybereme a polevku dochutíme.
Klobásu nakrájíme na kolečka a vrátíme do polévky a kotlety servírujeme rovnou na talířích.
zpět na seznam receptů