Kuchařské recepty pro každého

Opilý čert

Potřebujeme tyto suroviny:
12 dkg polohrubé mouky
22 dkg másla
22 dkg cukru krystal
6 žloutků
půl prášku do pečiva
1,5 lžíce kakaa
sníh ze 6 bílků na náplň: 22 dkg mletých vlašských ořechů + 15 dkg moučkového cukru + 2 dcl rumu + 8 dkg másla + 2 lžíce kakaa + 2 lžíce horké vody
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Máslo, cukr a žloutky dobře vymícháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a kakao.
Nakonec vmícháme opatrně tuhý sníh z bílků.
Pečeme v troubě při 200-220°C.
Přísady na náplň smícháme a upečenou buchtu po vychladnutí vzniklou směsí rovnoměrně namažeme.
Opilý čert
Opilý čert