Kuchařské recepty pro každého

Opilé blumy v pomerančovém karamelu

Potřebujeme tyto suroviny:
125 g čerstvých blum
25 g cukru krupice
1 lístek máty
špetka mletého kardamomu
12 ml rumu
75 ml šťávy z čerstvých pomerančů
2 lžíce vanilkové zmerzliny
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Blumy omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme.
V kastrůlku rozpustíme cukr na karamel, zalijeme šťávou z čertstvých pomerančů a rumem, přidáme špetku mletého kardamomu a vyvaříme do zhoustnutí.
Do směsi přidáme půlky blum, promícháme a necháme vychladnout.
Podáváme s kopečkem vanilkové zmrzliny a ozdobíme mátou.
Opilé blumy v pomerančovém karamelu
Opilé blumy v pomerančovém karamelu