Kuchařské recepty pro každého

Okurková krémová polévka s rybou

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g ryby bez kostí
1 cibule
1 salátová okurka
80 g másla
2 dcl sladké smetany
sůl
mletý bílý pepř
kopr
citrón
1 dcl suchého bílého vína
7 dcl zeleninového vývaru
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na rozehřátém másle.
Okurku očistíme, vnitřek vydlabeme, dužinu nakrájíme na kostky, přidáme k cibuli a dusíme 5 minut.
Potom zalijeme polovinou horkého vývaru a povaříme 5 minut.
Polévku rozmixujeme, přidáme zbylý vývar, smetanu, nakrájenou rybu, osolíme, opepříme a opět vaříme 5 minut.
Nakonec polévku dochutíme vínem a nasekaným koprem a necháme přejít varem.
Okurková krémová polévka s rybou