okroska
Okroška

Okroška


Potřebujeme tyto suroviny:
• 4-6 vajec vařených studených natvrdo
• 4 brambory uvařené studené
• 1 čerstvá salátová okurka
• 200 g šunky
• 1 svazek zelených cibulek
• 1-2 svazky ředkviček
• 1 litr studeného mléko
• 1/4 litru studené vody
• 2-3 lžíce majonézy
• 1/2 až 1 svazek kopru
• sůl
• pepř
• ocet
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vejce, brambory, salátovou okurku, cibulku, šunku a ředkvičky nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce.
Zvlášť si rozšleháme mléko s majonézou a přidáme trochu vody.
Tímto nálevem zalejeme ingredience, přidáme sůl, pepř, ocet, nakrájený kopr.
Necháme vychladit v ledničce.
zpět na seznam receptů