Kuchařské recepty pro každého

Okoun na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g okouna
50 g másla
40 g cibule
citrón
125 g kyselé smetany
1 lžíce hladké mouky
2 rajčata
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Okouny povaříme asi 3 minuty v osolené vodě, pak teprve stáhneme kůži a odřízneme ocasy a hlavy.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, položíme na ni okouny, zalijeme asi 5 lžícemi vody, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a dusíme 5 minut.
Ryby uložíme na teplou mísu.
Do zbylé šťávy zamícháme smetanu s moukou, osolíme, opepříme a povaříme podle chuti, až vznikne hustší omáčka.
Tou zalijeme okouny, ozdobíme rajčaty a podáváme s vařenými brambory.
Okoun na smetaně
Okoun na smetaně