Kuchařské recepty pro každého

Ojako dombri

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g kuřecích prsíček
100 g mrkve
100 g celeru
60 g sterilizovaného hrášku
6 vajec
12 g soli
0,5 g bílého pepře
40 g kukuričného škrobu
0,5 dcl bílého vína
20 g sójové omáčky
120 g oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, přidáme dva žloutky a kukuričný škrob a necháme 20 minut odležat.
Potom maso orestujeme na rozpáleném oleji do růžova.
Zvlášť na pánvičce orestujeme mrkev nakrájenou na tenké nudličky a stejně tak celer.
Přidáme k masu, přidáme ještě zelený hrášek, dobře promícháme a dochutíme sojovou omáčkou a vínem.
Nakonec přidáme rozšlehané vejce a necháme ho částečně srazit.
Podáváme s rýží.
Ojako dombri
Ojako dombri