Kuchařské recepty pro každého

Ohnivá vejce

Potřebujeme tyto suroviny:
2 lžíce olivového oleje
1 nakrájená malá cibule
1 nakrájená malá červená paprika
1 lžička nadrobno nakrájené červené chilli papričky
440 g rozmačkaných rajčat z konzervy
2 lžíce rajčatového protlaku
6 vajec
12 tenkých plátků kořeněného salámu nebo klobásy
2 lžíce nakrájené petrželky
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Troubu předehřejeme na 160°C.
Na pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě opékáme cibuli, až je měkká a zlatavá.
Přidáme papriku a chilli papričku a opékáme další 2-3 minuty.
Přidáme rajčata, rajčatový protlak, osolíme a asi 10 minut dusíme nezakryté při nízké teplotě, občas zamícháme.
Rajčatovou směs přeložíme do nízké zapékací misky.
Lžící uděláme ve směsi šest důlků a do každého postupně vyklepneme jedno vejce.
Podle chuti přisolíme.
Rajčatovou směs s vejci pokryjeme tenkými plátky salámu nebo klobásy.
Zapékáme asi 20 minut, až bílky ztuhnou, ale žloutky zůstanou vláčné.
Posypeme najemno nakrájenou petrželkou a hned podáváme.
Ohnivá vejce
Ohnivá vejce