Kuchařské recepty pro každého

Obwaldská zelná polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g bílého zelí
100 g vařené šunky
50 g slaniny
2 cibule
1 lžíce másla
1 lžička kmínu
sůl
pepř
1 l masového vývaru
50 g nastrouhaného sýra typu Gruyère
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zelí očistíme, listy otrháme a nakrájíme na jemné nudličky.
Na rozehřátém másle osmahneme slaninu nakrájenou na kostičky, pak přidáme nakrájenou cibuli a lehce osmahneme.
Přidáme nakrájené zelí a podusíme.
Okořeníme kmínem a pepřem, přilijeme masový vývar, osolíme a přikryté vaříme na mírném ohni asi 25 minut.
Nakonec přidáme šunku nakrájenou na nudličky a ještě krátce povaříme.
Při podávání porce obwaldské zelné polévky posypeme kmínem.
Nastrouhaný sýr podáváme odděleně.
Obwaldská zelná polévka