Kuchařské recepty pro každého

Novohradský řízek

Potřebujeme tyto suroviny:
800 g vepřového masa
1 cibule
1 konzerva žampionů
200 ml sterilovaného leča
1 smetana na vaření
1,5 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
2 lžičky mleté ​​sladké papriky
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme, posolíme a posypeme mletým pepřem.
Maso z obou stran osmažíme na oleji a maso vyjmeme.
Ve výpeku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a osmažíme.
Pak posypeme paprikou, zalijeme horkou vodou, přidáme maso, procezené žampiony a lečo a dusíme pod pokličkou do změknutí masa.
Nakonec přidáme smetanu a necháme přejít varem.
Podle chuti dosolíme.
Novohradský řízek
Novohradský řízek