Kuchařské recepty pro každého

Norská treska

Potřebujeme tyto suroviny:
4 porce mořské tresky
koření na ryby
hladká mouka
2 lžičky panenského olivového oleje
1 stroužek česneku
šťáva z půlky limetky
lžíce másla
troška oleje
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Tresku omyjeme, osušíme a okořeníme kořením na ryby, které na maso přimáčkneme, a obalíme v mouce.
Na pánvi rozehřejeme máslo, do kterého přidáme trošku oleje, aby se nepřipalovalo a na něm tresku po obou stranách osmažíme.
Do olivového oleje vymačkáme šťávu z limetky, přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, zamícháme a hotové porce tresky touto směsí přelijeme.
Podáváme s opečenými brambory nebo hranolkami.
Norská treska
Norská treska