Kuchařské recepty pro každého

Norská rybí polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g uzeného lososa
4 brambory
1 pórek
1,5 l zeleninového vývaru
100 ml smetany na šlehání
3 lžíce másla
sůl
celý pepř
kopr
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na rozpuštěném másle s troškou oleje osmahneme nakrájený pórek.
Až je pórek měkký, přidáme oloupané a na menší kostky nakrájené brambory, krátce osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme, dokud brambory nezměknou.
Pak polévku rozmixujeme, přidáme rozdrobeného lososa a smetanu a ještě chvíli mírně povaříme.
Podle potřeby dochutíme pepřem a solí.
Při podávání porce norské rybí polévky posypeme jemně nasekaným koprem.
Norská rybí polévka