Kuchařské recepty pro každého

Noky

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g polohrubé mouky
1 vejce
100 g tuku (např. Hera)
sůl
mléko
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do misky dáme mouku, osolíme, přidáme vejce, rozpuštěný tuk a promícháme.
Postupně přiléváme mléko a promícháváme, až vznikne hladké těsto o trochu řidší než na buchty (aby z něho šly pěkně lžičkou odkrajovat kousky).
Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu, do vařící vody namáčíme lžičku, odkrajujeme kousky těsta a vhazujeme do vařící vody.
Až noky vyplavou, vaříme je ještě asi tři minuty.
Cedníkem vyndáme z vody, necháme okapat, nasypeme do misky a trochu promastíme, aby se neslepily.
Podáváme prakticky všude tam, kde se hodí jako příloha knedlík.
Noky
Noky