Kuchařské recepty pro každého

Německý tvarohový dort

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g tvarohu
200 g moučkového cukru
20 g bramborové mouky
500 ml zakysané smetany
4 vejce
1 vanilkový cukr
100 g rozinek
1 citron
strouhanka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Tvaroh umeleme a utřeme spolu se zakysanou smetanou.
Bílky oddělíme od žloutků.
Žloutky utřeme s cukrem a postupně přidáváme po lžících tvaroh se smetanou.
Na konci vmícháme opláchnuté rozinky, nastrouhanou kůru, šťávu z citronu, vanilkový cukr a bramborovou mouku a promícháme.
Z bílků ušleháme tuhou pěnu, jemně promícháme s tvarohem, směs vlijeme do dortové formy vymazané a vysypané strouhankou a pečeme přibližně hodinu v předehřáté troubě při 180 stupních.
Až vršek začne hnědnout, přikryjeme ho alobalem nebo pečícím papírem.
Upečený tvarohový dort necháme vychladnout a pak uležet na šest hodin.
Německý tvarohový dort
Německý tvarohový dort