Kuchařské recepty pro každého

Německá polévka z meruněk

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g tvrdých meruněk
375 ml bílého vína
375 ml meruňkového nektaru nebo džusu
30 g solamylu
80 g cukru
1 balení vanilínového cukru
1 celá skořice
dle chuti: trochu citronové šťávy
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Meruňky opereme, rozpůlíme, vypeckujeme a na chvíli dáme do vroucí vody.
Prudce zchladíme, stáhneme slupku a nakrájíme na měsíčky.
Bílé víno smícháme s meruňkovým nektarem.
Odebereme 100 ml tekutiny, ve které dobře rozpustíme Solamyl.
Do zbylé tekutiny přidáme cukr, vanilínový cukr a skořici a dáme vařit.
Rozmíchaný Solamyl přilijeme do vařící se směsi.
Přidáme meruňky a za stálého míchání necháme zhoustnout (asi 5 minut).
Polévku dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout.
Německá polévka z meruněk