Kuchařské recepty pro každého

Námořnické rizoto

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g rýže
200 g olihní
200 g mušlí
200 g menších raků
1 cibule
200 g rajčat
3 stroužky česneku
40 g másla
1 dcl olivového oleje
1,5 dcl bílého suchého vína
sůl
pepř
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji do zlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený česnek, na proužky nakrájené očištěné olihně, očištěné nakrájené mušle a raky a vše osmahneme.
Pak přidáme oloupaná nakrájená rajčata.
Zvlášť ve vodě uvaříme do poloměkka rýži, scezenou a osolenou ji přidáme k ostatnímu, přidáme víno a dusíme.
V případě potřeby trochu podlijeme.
Hotové dochutíme solí a pepřem a přidáme nasekanou petrželku.
Námořnické rizoto
Námořnické rizoto