Kuchařské recepty pro každého

Naložený pivní sýr

Potřebujeme tyto suroviny:
3 pivní sýry (po 90 g)
2 cibule
2 lžíce okapané sterilované kapie
10 zelených oliv
na zálivku: 2 lžíce octa + 6 lžic oleje + 6 lžic vody + sůl + špetka černého pepře + špetka mletého kmínu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na velmi slabá půlkolečka, zasolíme, promneme a necháme alespoň půl hodiny odležet, až bude lesklá a vlhká.
Občas můžeme promíchat.
Suroviny na zálivku smícháme, přidáme trochu soli a našleháme.
Sýr nakrájíme na asi půlcentimetrové kousky (čtverečky), olivy nakrájíme napůl nebo na třetiny a společně s okapanou kapií nakrájenou na proužky dáme do misky a promícháme.
Po půl hodině přidáme odleželou cibuli, zalijeme zálivkou a promícháme.
Naplníme šroubovací nebo hermeticky uzavíratelnou sklenici a necháme 1-2 dny rozležet.
Pokud je to možné, je dobré sklenici občas otočit "vzhůru nohama".
Naložený pivní sýr
Naložený pivní sýr