Kuchařské recepty pro každého

Naložený lesnický králík

Potřebujeme tyto suroviny:
2 menší králičí zadky i se hřbetem
jedlové a jalovcové větvičky
1/2 litru vinného octa
100 g cibule
10 pepřů
1 bobkový list
3 hřebíčky
80 g másla
80 g syrového sádla
20 g mouky
sůl
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zadky a hřbet králíka očistíme, odblaníme, obložíme jedlovými a jalovcovými větvičkamí, svážeme provázkem a pověsíme na noc na chladné vzdušné místo.
Další den větvičky odstraníme, maso očistíme, naložíme na den do vinného octa se solí, nakrájenou cibulí, pepřem, bobkovými listem a několika hřebíčky.
Před pečením rozpálíme v pekáči trochu nakrájeného syrového sádla a másla.
Pak vyndáme králíka z octa, připadně trochu osolíme, dáme do pekáče a pečeme.
Během pečení potíráme králíka octem, ve kterém byl naložen, a podléváme vařící vodou, aby nevyschl.
Měkkého králíka vyndáme, šťávu zaprášíme moukou, rozředíme vývarem a povaříme.
Nakrájeného králíka podáváme s procezenou omáčkou a opečenými brambory.
Naložený lesnický králík
Naložený lesnický králík