Kuchařské recepty pro každého

Nakládaný hermelín s provensálským kořením

Potřebujeme tyto suroviny:
3-4 hermelíny
provensálské koření
grilovací ostré koření
bobkový list
feferonka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hermelíny podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme.
Uprostřed i na povrchu posypeme provensálským i grilovacím kořením, naskládáme do zavařovací láhve, přidáme bobkový list, feferonku a zalijeme olejem.
Láhev zavíčkujeme a necháme na teplém místě uležet asi 3-4 dny.
Podáváme nejlépe studené s pečivem, ale lze podávat i s bramborouvou kaší, pokud hermelín před podáváním krátce nahřejeme v mikrovlnné troubě.
Nakládaný hermelín s provensálským kořením
Nakládaný hermelín s provensálským kořením