• nekořeněné hermelíny
• rostlinný olej
• sůl
• pepř mletý
• pepř celý
• ové koření mleté
• tymián
• česnek
• cibule
• bobkový list
Sůl, mletý pepř, mleté nové koření a tymián rozmícháme v malé skleničce s trochou oleje a vytvoříme z toho pastu (poměr koření je asi 10:3:10:15).
Hermelíny rozřízneme napůl a obě půlky kořenící pastou potřeme z obou stran.
Vložíme do připravené dvoulitrové sklenice, posypeme trochou na plátky nakrájené cibule, přidáme bobkový list, dva tři stroužky česneku a dvě kuličky pepře.
A s každou další vrstvou se postup opakuje.
Takto navršíme celou sklenici, občas sýry proložíme feferonkou.
Nakonec vše zalijeme olejem, lehce proklepeme, aby se ven dostal vzduch, uzavřeme a vložíme do lednice.
Za týden až 14 dní můžeme podávat.