Kuchařské recepty pro každého

Nakládaný hermelín II

Potřebujeme tyto suroviny:
nekořeněné hermelíny
rostlinný olej
sůl
pepř mletý
pepř celý
ové koření mleté
tymián
česnek
cibule
bobkový list
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Sůl, mletý pepř, mleté nové koření a tymián rozmícháme v malé skleničce s trochou oleje a vytvoříme z toho pastu (poměr koření je asi 10:3:10:15).
Hermelíny rozřízneme napůl a obě půlky kořenící pastou potřeme z obou stran.
Vložíme do připravené dvoulitrové sklenice, posypeme trochou na plátky nakrájené cibule, přidáme bobkový list, dva tři stroužky česneku a dvě kuličky pepře.
A s každou další vrstvou se postup opakuje.
Takto navršíme celou sklenici, občas sýry proložíme feferonkou.
Nakonec vše zalijeme olejem, lehce proklepeme, aby se ven dostal vzduch, uzavřeme a vložíme do lednice.
Za týden až 14 dní můžeme podávat.
Nakládaný hermelín II
Nakládaný hermelín II