• 500 g eidamu
• 200 g oliv bez pecek
• 200 g čerstvých hub
• 2 červené papriky
• 2 dcl octa
• 5 stroužků česneku
• 2 cibule
• 2 feferonky
• 2 lžíce cukru
• bobkový list
• několik kuliček celého pepře
• několik kuliček nového koření
• snítka tymiánu
• olej
Sýr nakrájíme na kostky.
Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky, houby a papriky očistíme a také nakrájíme na menší kousky.
Ocet a 0,25 l vody svaříme s cukrem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením.
Do převařeného horkého nálevu vložíme nakrájené houby a papriku a asi po 10 minutách je slijeme.
Nakrájený sýr, cibuli, olivy, papriku, houby, česnek, feferonky a všechno koření (i z nálevu) narovnáme do vhodné nádoby a zalijeme olejem tak, aby byly všechny suroviny potopené.
Nádobu uzavřeme a necháme 10 dní odležet na chladném místě.