• 5 sýrů camembert
• cibule
• chilli papriky
• česnek
• 30 kuliček celého černého pepře
• 15 kuliček nového koření
• 3 bobkové listy
• sůl
• mletá sladká paprika
• slunečnicový olej
Sýry podélně rozpůlíme a vnitřní plochu pomažeme utřeným česnekem se solí a mletou sladkou paprikou.
Takto natřené poloviny camembertu opět spojíme.
Na dno čisté sklenice nasypeme cibuli nakrájenou na kroužky, na ni klademe připravené camemberty společně s novým kořením, černým pepřem a bobkovými listy.
Na první vrstvu sýra nasypeme opět kroužky cibule a takto střídavě pokračujeme, dokud sklenici nezaplníme několik centimetrů pod okraj.
Kolem camembertů do sklenice ještě nasypeme cibuli, vložíme chilli papriky, zalijeme slunečnicovým olejem, aby vše bylo potopené, případně se sklenicí trochu zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch, a uzavřeme.
Necháme v chladu 6-8 dní.