Kuchařské recepty pro každého

Nadívaní pstruzi

Potřebujeme tyto suroviny:
4 pstruzi
4 větší plátky slaniny
1 cibule
1 rajče
40 g másla
sůl
pepř
pár větviček tymiánu
petrželka
šťáva z 1 citronu
1 citron
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme, osolíme a zalijeme šťávou z půlky citronu a necháme v chladu půl hodiny odležet.
Celý citron nakrájíme na plátky, rajče a cibuli.
Ryby osušíme, zevnitř opepříme, naplníme kolečky cibule, rajčat a citronu, snítkami petrželky a tymiánu a do každého dáme plátek másla.
Každého pstruha obtočíme plátkem slaniny, položíme na ni kolečko citronu a sepneme párátkem.
Ryby dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi půl hodiny.
Nadívaní pstruzi
Nadívaní pstruzi