Kuchařské recepty pro každého

Nadívané skopové kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:
4 dvojité skopové kotletky
půl lžičky pepře
3 lžíce rozpuštěného másla
dále na nádivku: 2 celá kuřecí játra
2 lžíce másla
3 šalotky
jemně nakrájené
4 velké žampióny nakrájené na kostičky
2 lžíce jemně nakrájené petrželky
1 plátek anglické slaniny nakrájené na kostičky
sůl
4 lžíce suchého vermutu
1 rozšlehaný žloutek
1 lžíce koňaku
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V kotletách vytvoříme kapsu a odřízneme tučné maso po okrajích.
Játra osmahneme na másle a poté je rozřízneme na menší kousky.
Přidáme šalotku, houby, slaninu, petrželku a sůl.
Zeleninu necháme změknout, dolijeme vermut a zvolna prohřejeme.
Pak sundáme z ohně, přidáme žloutek s koňakem a pořádně rozmícháme.
Připravené kapsy v kotletách naplníme směsí a sešpendlme párátky.
Lehce opepříme a zakryté grilujeme na mírném ohni asi 8 minut.
Po otočení potřeme rozpuštěným máslem a grilujeme dalších 6 - 8 minut.
Nadívané skopové kotlety
Nadívané skopové kotlety