Kuchařské recepty pro každého

Nadívané norimberské kuře

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kuře cca 1 kg
1 malá červená cibule
150 g žampiónů
20 g másla
200 g vnitřku vinné klobásy
1 vejce
sůl
pepř
majoránka
1 stroužek česneku
50 g strouhanky
slaná voda k potírání
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Houby očistíme, omyjeme a rozkrájíme na tenké plátky.
Rozpustíme máslo a cibuli a houby na něm podusíme.
Potom rozmícháme vnitřek vinné klobásy s vejcem a ochutíme solí, pepřem a majoránkou a přidáme prolisovaný česnek.
Zahustíme strouhankou a vše důkladně promícháme.
Kuře omyjeme, osušíme, dutinu naplníme připravenou nádivkou a zašijeme kuchyňskou nití.
Povrch masa osolíme a opepříme.
Kuře pečeme ve vyhřáté troubě za častého podlévání, dokud nemá kůrčičku.
Nadívané norimberské kuře
Nadívané norimberské kuře