Kuchařské recepty pro každého

Nadívaná husa po polsku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 husa
300 g husích vnitřností
2 cibule
3 stroužky česneku
2 kyselá jablka
100 g rozinek
2 starší housky
500 ml vývaru
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
2 lžičky majoránky
celý pepř
nové koření
bobkový list
máslo
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Husu očistíme.
Křídla a krk odřízneme, dáme do vývaru spolu s vnitřnostmi, novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem a rozinkami a vaříme přibližně hodinu tak, aby se vývar částečně vypařil.
Pak necháme vývar vychladnout, vyndáme křídla, krk a koření, přidáme suché housky, zamícháme a umeleme.
Jablka nastrouháme, cibuli nasekáme nadrobno a vše promícháme.
Dochutíme majoránkou, petrželkou, utřeným česnekem, solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Touto nádivkou naplníme husu, zašijeme nebo spojíme párátky, polijeme roztaveným máslem, dáme do trouby rozehřáté na 180°C a pečeme přibližně dvě hodiny.
Husu průběžně polévám na střídačku vodou a šťávou z pečení.
Nadívaná husa po polsku
Nadívaná husa po polsku