Kuchařské recepty pro každého

Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
50 dkg zvěřinového ořezu (směs)
4 dkg cibule
4 dkg housek
1 vejce
10 dkg kořenové zeleniny
pažitka
sůl
muškátový květ
polévkové koření
nové koření
celý pepř
jalovec
strouhanka
pórek
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do studené vody vložíme část směsi zvěřinového masa, osolíme a pomalu přivedeme do varu.
Pak sebereme tmavou pěnu, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, sůl, celý pepř, jalovec, nové koření a zvolna vaříme.
Zbylé maso semeleme, přidáme vejce, v mléce namočenou a vymačkanou housku, sůl, muškátový květ a nakrájený pórek.
Ze směsi uděláme malé knedlíčky, které vložíme do vroucího vývaru a krátce povaříme.
Myslivecký vývar se zvěřinovými knedlíčky