Kuchařské recepty pro každého

Myslivecký králík na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
1 králík
150 gramů uzeného bůčku
1 sklenka smetany
1 cibule
2 lžíce rajského protlaku
1 sklenka bílého vína
koření na divočinu
sůl
pepř
tuk
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěného, opláchnutého a osušeného králíka rozdělíme na porce a osmažíme je na tuku.
Porce králíka přendáme do hrnce, přidáme nakrájený uzený bůček a rajský protlak.
Na zbylém tuku osmažíme nasekanou cibulku a přidáme k masu.
Vše okořeníme kořením na divočinu, solí, pepřem a zalijeme vínem.
Králíka pak dusíme přibližně hodinu.
Králíka upravíme na míse, do omáčky vlijeme smetanu, krátce povaříme a nalijeme na maso.
Myslivecký králík na smetaně
Myslivecký králík na smetaně