Kuchařské recepty pro každého

Myslivecký koláč

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g celozrnné pšeničné mouky
1 sklenice medu
9 žloutků
10 bílků
10 g kardamonu
10 g mletých hřebíčků
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Med vymícháme ve velké míse do pěny – musí být úplně bílý.
Pomalu přidávame mouku a mícháme půl hodiny.
Za stálého míchání přidáváme po jednom žloutku.
Pak přidáme kardamon a hřebíčky a vše dobře promícháme.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do směsi.
Těsto vylijeme na vymazaný plech, dáme do předeháté trouby a pečeme 60 minut při teplotě 180ºC.
Po upečení koláč nakrájíme na stejné kousky a opět je na chvíli dáme do trouby, aby se vysušily.
Myslivecký koláč
Myslivecký koláč