Kuchařské recepty pro každého

Myslivecké kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové kotlety
40 g strouhaného čedaru
kousek vařeného květáku
5 lžic oleje
1 stroužek česneku
sůl
mletý pepř
mletý fenykl
0,1 l bílého vína
2 lžíce rajského protlaku
40 g másla
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Vepřové kotlety naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme, okořeníme mletým fenyklem a opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Pak je vyjmeme a uchováme na teple.
Na pánvi osmahneme celý stroužek česneku, vyndáme ho, přidáme rajský protlak rozředěný vodou, víno a krátce povaříme.
Kotlety dáme na mísu, přelijeme horkou omáčkou, ozdobíme vařeným květákem, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.
Myslivecké kotlety
Myslivecké kotlety