Kuchařské recepty pro každého

Myslivecká polévka s knedlíčky

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g jeleního masa (nebo jiné zvěřiny)
200 g čerstvých hub
1 cibule
100 g kořenové zeleniny
0,25 l mléka
40 g másla
40 g hladké mouky
1,5 l vody
sůl
pepř
petrželka
na knedlíčky: 20 g tuku + 1 vejce + sůl + strouhanka + housky + trocha mléka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso opláchneme, kosti rozsekneme na menší kousky, zalijeme vodou, osolíme a vaříme dvě hodiny.
Na tuku osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku.
Zředíme ji vývarem, přidáme mléko, našleháme a povaříme.
Pak přidáme nakrájenou zeleninu a na plátky nakrájené houby, které jsme chvíli dusili ve vlastní šťávě, okořeníme a do polévky zavaříme malé houskové knedlíčky, které připravíme takto: utřeme tuk s vejcem a se solí, přidáme rozkrájenou housku namočenou v mléce a zahustíme strouhankou.
Ze směsi tvoříme malé knedlíčky, které vhodíme do vařící polévky.
Vaříme 4 minuty.
Nakonec polévku dochutíme pepřem a přidáme nasekanou petrželku.
Maso použijeme zvlášť.
Myslivecká polévka s knedlíčky