Kuchařské recepty pro každého

Myslivecká polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g zvěřiny (přední maso srnčí
jelení
daňčí
mufloní)
200 g zvěřinových nebo hovězích kostí
2 l vody
nové koření
celý pepř
kousek cibule
100 g kořenové zeleniny
50 g hub
4 lžíce sterilovaného hrášku
20 g másla
60 g domácích nudlí
masox
pažitka
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zvěřinu a kosti očistíme, spaříme vařící vodou, opláchneme, zalijte studenou vodou, přidáme sůl, cibuli, pepř a nové koření, přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni, až maso změkne.
Dvacet minut před koncem varu přidáme mrkev, celer a petržel.
Očištěné houby nakrájíme na plátky, osmahneme na másle, přidáme do procezeného vývaru a krátce povaříme.
Z kostí obereme maso, to nakrájíme na kousky a přidáme do vývaru současně s okapaným sterilovaným hráškem a nudlemi (které jsme uvařili v osolené vodě, propláchli studenou vodou a nechali okapat).
Podle potřeby dolijeme horkou vodou na objem 1,3 l, dochutíme masoxem a už jen velmi krátce povaříme.
Při podávání posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.
Myslivecká polévka