Kuchařské recepty pro každého

Myjavská zelňačka se švestkami

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g kysaného zelí
200 g uzené klobásy
150 g uzeného masa
5 g sušených hub
1 cibule
2 stroužky česneku
3 sušené švestky
1,5 l vody
1 lžíce sádla
sůl
kmín
majoránka
mletý černý pepř
celý pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Uzené maso vaříme ve vodě spolu s houbami a klobásou jednu hodinu.
Potom maso s klobásou vyjmeme, do vývaru dáme zelí, přidáme kmín, pepř, celý pepř, majoránka a prolisovaný česnek.
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme do zelňačky.
Před dovařením vložíme do zelňačky sušené švestky, odstavíme z ohně a přidáme na kolečka nakrájenou uvařenou klobásu a pokrájené uzené maso.
Podáváme s chlebem.
Myjavská zelňačka se švestkami