Kuchařské recepty pro každého

Musaka s mrkví

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého masa
750 g brambor
4 cibule
2 mrkve
2 vejce
tuk
sůl
mletý pepř
vegeta
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozpáleném tuku.
Přidáme mleté maso, osolíme, promícháme, přikryjeme a asi 10 minut dusíme.
Mrkev očistíme, nastrouháme, vmícháme do masa a opepříme.
Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka, zapékací mísu vymažeme tukem, na dno rozložíme vrstvu brambor, osolíme je, dáme na ně masovou směs, na ni poklademe zbylé brambory, podlijeme trochou vody a dáme péct trouby při teplotě asi 180°C.
V mléce rozšleháme vejce, přidáme trochu soli a vegety a touto směsí před koncem pečení musaku polijeme a dopečeme.
Musaka s mrkví
Musaka s mrkví