Kuchařské recepty pro každého

Musaka s bramborami

Potřebujeme tyto suroviny:
120 g mletého masa (polovina vepřového a polovina hovězího)
25 g cibule
200 g brambor
1 vejce
20 ml oleje
65 g rajčat
3 g rajského protlaku
10 g hladké mouky
10 g tvrdého sýra
0,05 l mléka
8 g petržele
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mleté maso osmažíme s nakrájenou cibulí, rajským protlakem a sladkou paprikou, polijeme vývarem, necháme vařit 10-15 minut, pak osolíme, opepříme, přidáme petržel a nakrájená rajčata.
Brambory nakrájené na plátky napolo usmažíme.
Do mísy dáme střídavě vrstvy brambor a mletého masa, nahoru dáme plátky rajčat.
Dusíme v troubě, polijeme omáčkou z mouky, mléka a vejce, navrch nastrouháme tvrdý sýr a dáme zapéct.
Musaka s bramborami
Musaka s bramborami