Kuchařské recepty pro každého

Mrkvová polévka s krupicí a vejcem

Potřebujeme tyto suroviny:
2 větší mrkve
4 lžíce dětské krupice
1 vejce
sůl
kousek másla
1 kostka bujonu
špetka kmínu
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Máslo rozpustíme v hrnci a krátce na něm podusíme nahrubo postrouhanou mrkev s kmínem.
Zalijeme asi litrem vody.
V hrnku rozmícháme krupici s 200 mililitrů vody a směs pomalu vlijeme do vroucí polévky.
Promícháme a vaříme 10 až 15 minut.
Před koncem vaření přidáme bujon a vlijeme do polévky rozšlehané vejce, zamícháme a ještě chvilku vaříme.
Na talíři ozdobíme čerstvou petrželkou.
Mrkvová polévka s krupicí a vejcem