Kuchařské recepty pro každého

Mozzarella v parmské šunce

Potřebujeme tyto suroviny:
4 mozzarelly po 125 g
8 plátků parmské šunky
sůl
mletý černý pepř
8 lístků čerstvé šalvěje
4 hrsti čerstvé rukoly
3 lžíce másla
na zálivku: 2 lžíce hořčice + 2 lžíce octa balsamico + 3 lžíce olivového oleje + sůl + pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
V misce rozšleháme hořčici, ocet a olej a dochutíme solí a pepřem.
Rukolu umyjeme, osušíme a přelijeme zálivkou.
Okapanou mozzarellu překrojíme na půlku, posypeme pepřem a solí, na každou půlku dáme lístek šalvěje a zabalíme do plátku šunky.
Obalenou mozzarellu prohřejeme na pánvi s máslem z každé strany 2 minuty.
Podáváme ihned s ochucenou rukolou a bagetou.
Mozzarella v parmské šunce
Mozzarella v parmské šunce