Kuchařské recepty pro každého

Mozečkový krém

Potřebujeme tyto suroviny:
150 g vepřového nebo hovězího mozečku
80 g másla
1 ks cibule
80 g hladké mouky
1 a 1/4 l vývaru z kostí
muškátový květ
pepř
sůl
2 dcl smetany
polévkové koření
pažitka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mozeček spaříme a odblaníme.
Rozsekáme jej nadrobno, vložíme na část másla a mírně osmahneme.
Na zbylém másla zpěníme cibuli, zasypeme ji moukou a špetkou muškátového květu, po zasmahnutí zalijeme vývarem, dobře rozšleháme a povaříme.
Osolíme, opepříme, přilijeme smetanu a krátce povaříme.
Vložíme mozeček.
Nakonec dochutíme polévkovým kořením a přidáme jemně nakrájenou pažitku.
Mozečkový krém