Kuchařské recepty pro každého

Mozečková polévka s mlékem

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g mozečku
30 g másla
20 g oleje
50 g hladké mouky
1,25 l vody
2 dcl mléka
sůl
mletý pepř
strouhaný muškátový oříšek
petrželka
1 houska
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z 20 g másla, z oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku, postupně ji zředíme vodou, rozšleháme a vaříme nejméně 20 minut.
Mozeček opláchneme, vložíme na čtvrt hodiny do vlažné vody, pak odblaníme, pečlivě odstraníme úlomky kostí, rozsekáme a osmahneme na 10 g másla.
Osmahnutý mozeček přidáme do polévky současně s mlékem, kořením a solí a krátce povaříme.
Při podávání polévku posypeme jemně nasekanou petrželkou a kostičkami housky opraženými nasucho.
Mozečková polévka s mlékem