Kuchařské recepty pro každého

Moskevský rasolnik

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g hovězích ledvinek
50 g hlávkového salátu
2 velké brambory
1 cibule
100 g pórku
kousek celeru
kousek petržele
1,25 l vývaru
2 slané okurky (nebo sterilované sladkokyselé)
2 lžíce másla
ocet
sůl
pepř
kopr
1,5 dcl kysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ledvinky odblaníme, rozkrojíme v půli a ostrým nožem vyřízneme močovody.
Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, vložíme do vařící vody a necháme přejít varem.
Pak je propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, zalijte trochou vody a uvaříme doměkka (asi 50 minut).
Pak scedíme.
Nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájenou zeleninu osmahneme na másle, přidáme do vroucího vývaru současně s bramborami a okurkami nakrájenými na kostičky, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut.
Pak přidáme hlávkový salát nakrájený na drobné kousky a ocet a vaříme ještě 5 minut.
Při podávání dáme do polévky ledvinky, smetanu a nakrájený kopr.
Moskevský rasolnik