moskevsky-rasolnik
Moskevský rasolnik

Moskevský rasolnik


Potřebujeme tyto suroviny:
• 200 g hovězích ledvinek
• 50 g hlávkového salátu
• 2 velké brambory
• 1 cibule
• 100 g pórku
• kousek celeru
• kousek petržele
• 1,25 l vývaru
• 2 slané okurky (nebo sterilované sladkokyselé)
• 2 lžíce másla
• ocet
• sůl
• pepř
• kopr
• 1,5 dcl kysané smetany
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ledvinky odblaníme, rozkrojíme v půli a ostrým nožem vyřízneme močovody.
Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, vložíme do vařící vody a necháme přejít varem.
Pak je propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat, zalijte trochou vody a uvaříme doměkka (asi 50 minut).
Pak scedíme.
Nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájenou zeleninu osmahneme na másle, přidáme do vroucího vývaru současně s bramborami a okurkami nakrájenými na kostičky, osolíme, opepříme a vaříme 15 minut.
Pak přidáme hlávkový salát nakrájený na drobné kousky a ocet a vaříme ještě 5 minut.
Při podávání dáme do polévky ledvinky, smetanu a nakrájený kopr.
zpět na seznam receptů