Kuchařské recepty pro každého

Mořský salát

Potřebujeme tyto suroviny:
200 gramů krevet
300 gramů vyloupaných mušlí
200 gramů kalamárů
1 menší chobotnička
300 ml oleje
400 gramů rýže
1 cibule
sůl
pepř
zelená petrželka
1 citron
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mořské plody důkladně opláchneme a uvaříme každé zvlášť.
Vývar z mušlí a krevet si odložíme.
Cibuli nastrouháme nebo nasekáme na velmi drobno, mořské plody nakrájíme.
Dvě třetiny oleje si rozehřejeme a osmažíme na něm cibuli a mořské plody.
V hrnci si rozpálíme zbylý olej, na něm do průhledna osmahneme rýži, zalijeme vývary z krevet a mušlí, přidáme mořské plody s cibulí, přilijeme 2-3 sklenky vody a vaříme dokud voda nenasákne.
Salát necháme vychladnout a podáváme s citronem a zelenou petrželku.
Mořský salát
Mořský salát