Kuchařské recepty pro každého

Mořský jazyk na pomerančích

Potřebujeme tyto suroviny:
5 pomerančů
3 vejce
125 g cukru
1 citrón
1 lžíce želatiny
0,25 litru šlehačky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ryby očistíme, řádně opláchneme a osušíme.
Z polovičního množství pomerančů vymačkáme do hlubší mísy šťávu, přidáme olej, sůl a pepř a do této marinády dáme ryby na jednu hodinu.
V pánvi zlehka rozpustíme máslo, naskládáme na něj porce ryby a na čtvrt hodiny vložíme do trouby.
Jednotlivé porce hotové ryby dáme na talíře, polijeme vypečenou šťávou, ozdobíme lehce osmahnutými plátky pomeranče a podáváme s rýží.
Mořský jazyk na pomerančích
Mořský jazyk na pomerančích