Kuchařské recepty pro každého

Moravský králík

Potřebujeme tyto suroviny:
1 větší králík
1 cibule
5 stroužků česneku
1,5 dcl oleje
1 dcl bílého vína
sůl
půl lžičky pepře
1 lžička mleté papriky
2 lžíce hořčice
2 lžíce kečupu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Králíka naporcujeme.
Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek, směs promícháme, osolíme, vlijeme na připraveného králíka v pekáči, zakryjeme utěrkou a necháme odležet minimálně do druhého dne v chladu.
Pak pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě.
Podle potřeby podlijeme maso horkou vodou.
Moravský králík
Moravský králík