Kuchařské recepty pro každého

Moravská fazolová polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
1 hrnek fazolí
1 brambor
kořenová zelenina
2 cibule
2 stroužky česneku
sůl
8 kuliček pepře
6 kuliček nového koření
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Fazole máčíme nejméně 4 hodiny před vařením ve studené vodě.
Poté je slijeme, přidáme nakrájenou a očištěnou kořenovou zeleninou, nové koření, pepř, česnek, oloupanou celou cibulí a nakrájené brambory, zalijeme čerstvou osolenou vodou a vaříme.
Na rozpuštěném tuku do červena osmahneme najemno nasekanou cibuli a zaprášíme hladkou moukou.
Až jsou fazole konečně měkké, polévku zahustíme připravenou jíškou a přidáme trochu octa.
Moravská fazolová polévka