Kuchařské recepty pro každého

Mleté medailonky na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g mletého masa (vepřové a hovězí)
malý kousek mrkve
malý kousek celeru
1 rohlík
1 vejce
sůl
mletá sladká paprika
asi 2 lžíce hladké mouky
olej
vývar
4 lžíce kečupu
1 dcl vína
2 lžíce rybízového džemu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Rohlík nakrájíme na kousky, zalijeme trochou vody a po prosáknutí nadbytečnou vodu vymačkáme.
Přidáme mleté maso, vejce, papriku, sůl, mouku a dobře promícháme.
Ze směsi vytvoříme dvanáct kulatých placiček a krátce je opečeme po obou stranách na oleji.
Medailonky vyjmeme, na oleji osmahneme mrkev a celer nakrájené na tenké nudličky, zalijeme je trochou vývaru, vínem, přidáme kečup, džem a medailonky a dusíme asi čtvrt hodiny (omáčka má být mírně zahoustlá).
Podáváme s různě upravenými brambory.
Mleté medailonky na víně
Mleté medailonky na víně