Kuchařské recepty pro každého

Mleté maso v květáku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 větší květák
380 g mletého masa
vejce
cibule
sůl
mletý pepř
2 lžíce jemně nasekané petrželky
mléko
housku
máslo na vymazání pekáče
350 ml mléka
2 lžíce světlé jíšky
muškátový květ
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka.
Mleté masa promícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí, mletým pepřem, solí, najemno nasekanou petrželkou a na kousky natrhanou a v mléce namočenou houskou.
Vzniklou směs vtlačíme dovnitř mezi růžičky květáku a vložíme do pekáče vymazaného máslem.
V kastrolku připravíme bešamel z 350 ml mléka a 2 lžíce světlé jíšky a ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem.
Bešamelem přelijeme květák a při 180°C v troubě zapečeme dozlatova.
Mleté maso v květáku
Mleté maso v květáku