Kuchařské recepty pro každého

Mladé fazolky po indicku

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g fazolek
250 g rýže
2 cibule
1 malý celer i s natí
3 karotky
3 lžíce olivového oleje
1 vrchovatou lžičku kari
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer a na kousky překrájené fazolky.
Osolíme, opepříme, trochu podlijeme a pod pokličkou dusíme, až je zelenina měkká.
Zvlášť uvaříme propranou rýži, kterou osolíme a přidáme do ní kari.
Zalijeme ji potřebným množství vody (na 1díl rýže 2díly vody) a na mírném ohni pod pokličkou dusíme.
Když se voda vstřebá, necháme ještě pod pokličkou dojít.
Mladé fazolky po indicku
Mladé fazolky po indicku