Kuchařské recepty pro každého

Minutkový jehněčí guláš s lečem

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g masa z jehněčí kýty bez kostí
100 g konzervovaného leča
1 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce oleje
20 g slaniny
cibule
česnek
mletý pepř
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso odblaníme, pokrájíme přes vlákna na hranolky, osolíme je a opepříme.
Na oleji rozškvaříme slaninu pokrájenou na hranolky, přidáme maso, třený česnek a za stálého míchání je opékáme dvě minuty.
Pak přidáme rajčatový protlak, chvilku povaříme, přidáme drobně pokrájenou cibuli, krátce orestujeme, vmícháme lečo a mletý pepř a krátce podusíme.
Podáváme se smaženými brambory nebo bramborovými hranolky.
Minutkový jehněčí guláš s lečem
Minutkový jehněčí guláš s lečem